|

[How To:] Rooting Toolkit για Sony Xperia Devices


Για το τι είναι το root και για ποιο λόγο χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε συσκευές Android έχουμε γράψει πολλές φορές.
Όταν το κινητό είναι rooted σημαίνει ότι απέκτησε δικαιώματα super user και πλέον μπορείς να κάνεις οτιδήποτε θελήσεις στο κινητό. Μπορείς να μπεις σε όλους τους φακέλους και να τους τροποποιήσεις, να αφαιρέσεις και να προσθέσεις αρχεία και να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές οι οποίες εκμεταλλεύονται τη συσκευή σου με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει.

Σήμερα θα δούμε ένα εργαλείο που αναπτύχθηκε με την ονομασία Xperia Root Toolkit  το οποίο και έχει αναπτυχθεί από τον DooMLoRD, τo συγκεκριμένο εργαλείο κάνει το rooting παιχνιδάκι και είναι συμβατό τόσο σε Windows όσο σε Linux και Mac καθώς εκμεταλλεύεται το "pref_event exploit".

Έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στις παρακάτω συσκευές Sony Xperia και όπως θα δείτε κάνει και για άλλες συσκευές αρκεί αυτές να τρέχουν το pref_event .


[ Tested on ]

How to Easy Rooting Toolkit:

Για να κάνουμε root μια από τις παραπάνω συμβατές συσκευές θα πρέπει να :

  • Ανοίγουμε το Εντοπισμό σφαλμάτων USB στην συσκευή μας  μέσα από το Επιλογές για προγραμματιστές .

  • Αν δεν υπάρχει πάμε  Ρυθμίσεις --> Σχετικά με το τηλέφωνο και πατάμε πολλές φόρες πάνω στον Αριθμό Έκδοσης)για να μας εμφανιστεί η επιλογή για προγραμματιστές στο κυρίως μενού των ρυθμίσεων .

  • Ανοίγουμε το Άγνωστες Πηγές από το Ρυθμίσεις -> Ασφάλεια
  • Συνδέουμε την συσκευή μας στο pc μας μέσω USB καλωδίου.
  • Ανοίγουμε τον φάκελο του Easy Rooting Toolkit στο pc μας και κάνουμε double click στο “runme_linux.sh” .

  • Στην οθόνη του υπολογιστή σας θα σας ανοίξει ένα παράθυρο terminal εκεί πατήστε ένα οποιοδήποτε πλήκτρο στο πληκτρολόγιο για να συνεχίσετε.
  • Αυτό ήταν το rooting script θα τρέξει και θα εγκαταστήσει τόσο το SuperSU όσο και το Busybox στην συσκευή σας .
Enjoy!
Υπενθυμίζεται ότι το να κάνει κάποιος Root το κινητό του ΔΕΝ είναι παράνομο και ούτε είναι απαραίτητο αλλά υπάρχει κίνδυνος να χάσετε την εγγύησή σας αν και σχεδόν πάντα είναι αναστρέψιμο.