|

Apple: Kόβει την παραγωγή του iPhone 5C στo μισό


Η Apple, σύμφωνα με πληροφορίες, μειώνει την ημερήσια παραγωγή του iPhone 5c στο μισό, από τα 300.000 στα 150.000 κομμάτια. Δεν έχει αναφερθεί ποιος είναι ο λόγος για αυτή τη μείωση, αλλά υποπτευόμαστε πως το κινητό δεν πουλάει τόσο όσο θα θελε η Apple, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει πουλήσει 9 εκατομμύρια νέα iPhone (5s και 5c) μόλις μέσα στο πρώτο σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας του.

Με μία γρήγορη ματιά στο online store της Apple, φαίνεται ότι το iPhone 5c είναι διαθέσιμο εντός 24άρων ωρών. Εντωμεταξύ για το 5s, δίνει διαθεσιμότητα κάπου μέσα στον Οκτώβριο, που σημαίνει ότι θα καθυστερήσει λίγες εβδομάδες μέχρι να το πάρει κάποιος αγοραστής στα χέρια του.

Και άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν την αντίληψη ότι το 5s πουλιέται περισσότερο από το 5c. Η "γκρί" αγορά στην Κίνα (κανάλια διανομής που δεν είναι μεν παράνομα, αλλά δεν είναι δε εξουσιοδοτημένα από την Apple) καλά κρατεί. Το 5c αρχικά τιμολογούταν στα 700 δολάρια ΗΠΑ αλλά τώρα πλησιάζει τα 500$ στις ίδιες αγορές.

Λίγο πριν την παρουσίασή του, πολλοί αναλυτές ανάμεναν το 5c να είναι ένα πραγματικά φθηνό iPhone, αλλά με διαφορά μόλις 100$ από το 5s αυτό τελικά δεν ισχύει. Αντ' αυτού, το 5c είναι βασικά το προηγούμενο μοντέλο (iPhone 5) σε ένα πολύχρωμο πλαστικό περίβλημα.

Με την Apple αποφασισμένη να κυκλοφορήσει τα νέα κινητά αυτά σε 35 ακόμα χώρες, μέσα στον μήνα αυτόν, δεν είναι ξεκάθαρο εάν το πιο ακριβό 5s θα συνεχίσει να πουλάει τόσο ή αν το 5c θα αναδειχθεί στις πιο φτωχές περιοχές.

[via]