|

iOS 7: Διαθέσιμο μεν αλλά με προβλήματα στο Download


Εχθές Τετάρτη, η Apple έκανε διαθέσιμη τη νέα έκδοση 7 του λειτουργικού της iOS για τις (νεότερες) συσκευές iPhone και iPad.

Εάν έχετε iPhone 5/4S/4, iPad 2/3/4ης γενιάς, iPad Mini ή το 5ης γενιάς iPod Touch, τότε μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τη νέα αυτή έκδοση. Επίσης το iTunes Radio θα κάνει και αυτό το ντεμπούτο του ταυτόχρονα.

Πολλοί χρήστες όμως ήδη αναφέρουν μέσω του Twitter και του site υποστήριξης της Apple ότι έχουν προβλήματα στην προσπάθειά τους για κατέβασμα και εγκατάσταση του νέου λειτουργικού. Οι χρήστες αναφέρουν ότι το κατέβασμα σταματά με μία ειδοποίηση σφάλματος που λέει ότι "η αναβάθμιση του λογισμικού απέτυχε". Άλλοι λένε ότι δεν μπορούν να συνδεθούν καν στο iTunes Store για να αναβαθμίσουν τα apps τους.



Αυτό που μάλλον φταίει είναι ότι οι servers της Apple που διανέμουν την αναβάθμιση έχουν δεχθεί τεράστιο αριθμό χρηστών που προσπαθούν να κατεβάσουν. Παρ' όλα αυτά η σελίδα υποστήριξης της Apple αναφέρει ότι όλες οι διάφορες σχετικές υπηρεσίες της λειτουργούν καλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η αναβάθμιση είναι μεγαλύτερη από ό,τι μας έχει συνηθίσει η Apple στο παρελθόν. Κυμαίνεται από τα 600MB και κάτι για τα παλιότερα iPhone και iPad και φτάνει μέχρι τα 935MB για τους χρήστες των νεότερων iPad. Οι χρήστες θα χρειαστεί επίσης να έχουν αρκετό ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο για την κατεβασμένη αναβάθμιση για να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση, ο οποίος μπορεί να χρειαστεί να είναι έως και 3GB σε μερικές περιπτώσεις.

[via]