|

Οι 10 καλύτερες εφαρμογές root για Android




Το root και για το εάν αυτό πρέπει ή δεν πρέπει να το εφαρμόσουμε σε μια συσκευή Android, το έχουμε αναλύσει διεξοδικά. Σήμερα θα δούμε τον λόγο που πολλοί το προτιμούν καθώς υπάρχουν εφαρμογές που πραγματικά αξίζουν τον κόπο να έχει κάνει κάποιος root την συσκευή του.

10 Full!Screen


Νούμερο 10 στη λίστα μας είναι το πολύ χρηστικό Full! Screen.  Τα όποια λόγια είναι περιττά καθώς κάνει αυτό ακριβώς που λέει “εξαφανίζοντας” τόσο το soft key στο κάτω μέρος της συσκευής, όσο και τη γραμμή ειδοποιήσεων

Get it on Google Play

09 GooManager


Η επόμενη εφαρμογή είναι το GooManager official app του goo.im .
Η εφαρμογή αυτή είναι ένας τρόπος για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε οτιδήποτε μπορείτε να βρείτε στο goo.im. Έχει πολύ εύκολο interface και μέσω αυτού μπορείτε πχ να εγκαταστήσετε το TWRP ή να κάνετε flash ROMs χωρίς την χρήση του recovery.

Get it on Google Play

08 Tasker


Όγδοη στη λίστα μας είναι μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή που ονομάζεται Tasker. Αυτή η εφαρμογή κάνει σχεδόν τα πάντα, όσο και αν αυτό ακούγεται αόριστο καθώς μπορείτε να της προγραμματίσετε να κάνει οποιαδήποτε λειτουργία υποστηρίζει η συσκευή σας με όποια χρονική σειρά εσείς επιθυμείτε.

07 Juice Defender Ultimate


Η έβδομη εφαρμογή είναι το Juice Defender Ultimate , χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους και υπόσχεται να σας εξοικονομήσει αρκετές ώρες μπαταρίας αρκεί φυσικά να το προγραμματίσετε σωστά και σύμφωνα πάντα με τις πραγματικές σας ανάγκες.

Get it on Google Play

06 ROM Manager


Στο νούμερο έξι βρίσκουμε το ROM Manager μια εφαρμογή που θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα ο καλύτερος τρόπος για να εγκαταστήσει κάποιος το ClockworkMod Recovery , διαθέτει μια σειρά από χαρακτηριστικά και εργαλεία που κάνουν την όλη διαδικασία αρκετά εύκολη και απλή χωρίς να προβληματίζει τον μέσο χρήστη.

Get it on Google Play

05 Superuser


Επόμενη στη λίστα μας είναι η πολύ γνωστή εφαρμογή Superuser από τον Koushik Dutta, τον άνθρωπο που ανέπτυξε και το ROM Manager. Η εφαρμογή Superuser είναι πολύ βασική και κυριολεκτικά την έχουν όλοι οι χρήστες με root συσκευές καθώς είναι υπεύθυνη για να σας δώσει access στα αρχεία που υπο πραγματικές συνθήκες δεν θα είχατε δικαιώματα. Με αυτήν μπορειτε να αλλάξετε themes, να κρατάτε logs, και να ανοιγοκλείνεται το root κατά το δοκούν τόσο για τα apps όσο και το ADB.

Get it on Google Play

04 ROM Toolbox Pro


Τέταρτη στη λίστα μας είναι η εφαρμογή ROM Toolbox Pro, ένα εργαλείο όλα-σε-ένα που κάθε root χρήστης πρέπει να έχει. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτή όπως να κατεβάζετε ROM, να κάνετε recovery ROM, να διαχειριστείτε τις εφαρμογές σας, αλλά και για τους πιο προχωρημένους να εφαρμόσετε kernel tweaks καθιστώντας την έτσι πολύτιμη για κάθε root συσκευή.

Get it on Google Play

03 Greenify


Στο νούμερο 3 συναντάμε το Greenify μια πραγματικά must-have root εφαρμογή. Είναι υπεύθυνη για να κρατήσει χαμηλά την κατανάλωση της μπαταρίας σας καθώς αναλύει τις εγκατεστημένες εφαρμογές χρησιμοποιώντας έτσι τις όποιες πληροφορίες αυτή συλλέξει προς όφελος της αυτονομίας σας, εξοικονομώντας έτσι αρκετές παραπάνω ώρες στη συσκευή σας.

Get it on Google Play

02 Root Explorer


Στο νούμερο δύο βρίσκουμε τo Root Explorer.
Δεν υπάρχει χρήστης root που να μην έχει χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη εφαρμογή έστω και για μια  μόνο φορά. Το Root Explorer έχει full πρόσβαση σε όλα τα αρχεία της συσκευής σας, χωρίς κανέναν περιορισμό. Διαθέτει πλήθος χαρακτηριστικών και σε συνδυασμό με το καθαρό περιβάλλον εργασίας του βάζει υποψηφιότητα ως ένα από τα βασικότερα εργαλεία για χρήστες root.

Get it on Google Play

01 Titanium Backup


Στο νούμερο ένα δεν μπορεί να υπάρχει καλύτερη εφαρμογή από το Titanium Backup. Η εφαρμογή αυτή δεν πρέπει να λείπει από κανέναν root χρήστη. Εκτός από το να παίρνει αντίγραφα ασφαλείας τόσο των εφαρμογών όσο και των δεδομένων μας, μπορεί να απεγκαταστήσει ή να “παγώσει” εφαρμογές που δε χρειαζόμαστε βελτιώνοντας έτσι τη διαχείριση της μνήμης RAM. Επίσης μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους αποθηκευτικούς χώρους της συσκευής με αποτέλεσμα να μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές σε αυτήν.

Get it on Google Play

Όπως και να έχει αυτές ήταν κάποιες από τις εκατοντάδες εφαρμογές που αξίζουν την προσοχή μας, όποια νομίζετε ότι αξίζει τον κόπο να αναφερθεί και ξεχάσαμε, δεν έχετε παρά να την αναφέρετε…