|

Στην Καβάλα το Mega έγινε... τουρκικό!


Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά είναι πραγματικότητα. Από χτες το βράδυ (σύμφωνα με πληροφορίες) μέχρι και λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι όσοι Καβαλιώτες θέλησαν να συντονίσουν τους τηλεοπτικούς τους δέκτες στο MEGA CHANNEL αντίκρισαν, στην θέση του, το…τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT 1!

Η αλήθεια είναι ότι τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν εμβέλεια ακόμα και σε ελληνικό έδαφος, και ιδίως σε ακριτικές περιοχές όπως η Θράκη, τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Αυτό από μόνο του δεν είναι παράδοξο (από τεχνολογικής άποψης).

Ωστόσο μέχρι τώρα αφενός δεν είχε εντοπιστεί κάποια δραστηριότητα τουρκικού τηλεοπτικού μέσου στην περιοχή της Καβάλας, αφετέρου ακόμα και αν γινόταν κάτι τέτοιο ουδείς θα περίμενε την…αντικατάσταση του σήματος ενός ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού από έναν τουρκικό.

Η εικόνα, πάντως, μιλάει από μόνη της…Μέχρι και πριν από τις 2 το μεσημέρι -οπότε και επανήλθε το MEGA CHANNEL- οι τηλεθεατές είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ειδήσεις στα τουρκικά και τηλεοπτικές εκπομπές, ακόμα και περιγραφή αγώνων του τουρκικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου!

Όλα με την ματιά του παλαιότερου -και μάλιστα κρατικού- τηλεοπτικού σταθμού της Τουρκίας (εκπέμπει από το 1968). Το πιθανότερο, βέβαια, είναι να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους αναμεταδότες του MEGA CHANNEL, μιας και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το φαινόμενο αυτό παρατηρείται εδώ και 3 μήνες.

Ακόμα και έτσι, όμως, δεν έλειψαν τα σκωπτικά σχόλια στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως: «έδειχνε τα τουρκικά σίριαλ με υπότιτλους τώρα θα τα βλέπεις χωρίς για να μάθεις τουρκικά»

[via]