|

H Intel αναπτύσσει την δική της 3D κάμερα


Η Intel θεωρεί τις 3D κάμερες, όπως η κάμερα Κinect που ανέπτυξε η Microsoft για το Xbox και η κάμερα που χρησιμοποιεί η Samsung στις Smart TVs της, ως το μέλλον στους υπολογιστές. Οι κάμερες αυτές, χάρη στους αισθητήρες τους, έχουν την δυνατότητα να αντιλαμβάνονται κινήσεις, να αναγνωρίζουν πρόσωπα και χειρονομίες, το βάθος του χώρου και να προσφέρουν interactive χειρισμό των συσκευών. Όμως η Intel σκοπεύει να πάει την τεχνολογία ένα βήμα παραπέρα αφού η κάμερά της θα έχει την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται ακόμα και συναισθήματα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Anil Nanduri, στέλεχος της Intel, η κάμερα θα αναγνωρίζει πότε ο χρήστης είναι χαρούμενος ή όχι, χάρη στους ανεπτυγμένους αλγόριθμους οι οποίο αναλύουν τις εκφράσεις του προσώπου.
Επίσης θα έχει την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται που κοιτάει ο χρήστης, παρόμοια τεχνολογία με αυτή της Samsung που χρησιμοποιεί στο Galaxy S4, αναγνωρίζοντας αν ο χρήστης έχει κολλήσει σε κάποια άγνωστη λέξη στο κείμενο που διαβάζει για παράδειγμα. Επίσης η τεχνολογία αναγνώρισης σχημάτων είναι τόσο ανεπτυγμένη, αφού θα ενδείκνυται και για σάρωση αντικειμένων ώστε να χρησιμοποιούνται σαν μοντέλα για 3D printing.

Η πρώτη κάμερα που θα φέρει αυτή την τεχνολογία αναπτύσσεται μεταξύ Logitech και Intel και ονομάζεται Sez3D, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στο επόμενο τρίμηνο. Αυτή θα είναι συμβατή με υπολογιστές, όπως μια κοινή web κάμερα, όμως στόχος είναι να η τεχνολογία να εφαρμοστεί και σε συσκευές όπως οι ενσωματωμένες κάμερες των laptops και ultrabooks, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 και τελικά να εφαρμοστεί στα smartphones και στα tablets.


[via]