|

[How To] Πως θα βρείτε το IMEI του κλεμμένου Android σας

Screenshot-from-2013-07-02-211830-290x300

Όλα τα κινητά τηλέφωνα έχουν ως μοναδικό αναγνωριστικό τους το International Mobile Equipment Identity Station (IMEI) όπου και απεικονίζεται με πολλαπλά αριθμητικά ψηφία στην εκάστοτε συσκευή.

Κανένα άλλο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο δεν μπορεί να έχει τον ίδιο αριθμό IMEI με τον δικό σας, καθώς το IMEI βοηθά στον εντοπισμό της τρέχουσας θέσης και περιοχής του συγκεκριμένου τηλεφώνου.

Παρόλα αυτά δεν είμαστε λίγοι αυτοί που έχουμε στην κατοχή μας συσκευές Android χωρίς να έχουμε φροντίσει να αποθηκεύσουμε κάπου το IMEI τους με αποτέλεσμα αν ου μη γένοιτο η συσκευή μας χαθεί ή κλαπεί, δεν μπορούμε να εμποδίσουμε την λειτουργία της κάνοντας χρήση του αριθμού IMEI.
restore-lost-stolen-android-phones-imei
Για όσους δεν το γνωρίζουν, εάν συμβεί ποτέ αυτό, μπορείτε να επικοινωνήσετε εύκολα με τον φορέα παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που ανήκετε και να του πείτε να διακόψει είτε το σήμα του είτε την ανίχνευση του, με σκοπό την προστασία του προσωπικού σας απόρρητου (λέμε τώρα..).

Μπορείτε να βρείτε το IMEI της συσκευής σας με 4 τρόπους:

  •    Μέσω της απόδειξης αγοράς.
  •    Μέσω της  συσκευασίας της συσκευής.
  •    Μέσω εκτύπωσης αυτού κάτω από την μπαταρία του κινητού σας.
  •    Μέσω της συσκευής πληκτρολογώντας  * # 06 #
Τι γίνεται όμως όταν χάσετε την Android συσκευή σας και δεν έχετε πρόσβαση σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες εύρεσης του ΙΜΕΙ σας;
Όλοι οι κάτοχοι Αndroid κατά την πρώτη εγκατάσταση της συσκευής τους ανοίγουν ένα Google Account έτσι ώστε να συνδεθούν στις σχετικές υπηρεσίες της Google όπως το άκρος απαραίτητο Google Play

Έτσι αν χάσετε την συσκευή σας αρκεί να πάτε στο Google Dashboard και να δείτε το αποθηκευμένο IMEI σας καθώς εκεί αποθηκεύονται όλα τα σχετικά δεδομένα του Λογαριασμού σας στο Google.

How To : Εύρεση ΙΜΕΙ μέσω Google Account

Screenshot-from-2013-07-02-210828-300x206
Πρώτα θα πρέπει να πάτε στο Google Dashboard, όπου και θα συνδεθείτε στον ίδιο λογαριασμό Google που είχατε στην χαμένη συσκευή σας. Κάντε κλικ στην ενότητα Android όπου και θα παρουσιαστεί σε λίστα όλα τα Android κινητά τηλέφωνα που συνδέονται με αυτόν τον λογαριασμό. Από τη λίστα, μπορείτε να δείτε εύκολα το IMEI της κάθε συσκευής σας καθώς και κάποιες βασικές λεπτομέρειες σχετικά με την τελευταία δραστηριότητα και ημερομηνία αυτής.

Αυτό ήταν μόλις ανακτήσατε τον αριθμό IMEI του χαμένου Android smartphone σας.

Τώρα για το κατά πόσο θα κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές, για την εύρεση της συσκευής σας, είναι ένα άλλο θέμα, όπως και να έχει όμως εσείς οφείλεται να κάνετε το καθήκον σας επικοινωνώντας με τον παροχό σας και κόβοντας τόσο την πρόσβαση όσο και την όρεξη των επίδοξων κατόχων αυτής.