|

Twitter Vine: Το χάκαραν με το καλημέρα


Προσφάτως, το Twitter άνοιξε την υπηρεσία Vine App για Android, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας καινούριος τρόπος να μοιράζεσαι video στο Internet. Η εν λόγω δωρεάν εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν και να κοινοποιούν video clips διάρκειας έως και 6 δευτερολέπτων με άλλους χρήστες του Vine, όπως και των Facebook και Τwitter. Η εφαρμογή έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό για iOS.

Όμως, την αμέσως επόμενη ημέρα, η εφαρμογή "έσπασε" από τον 16χρονο Will Smidlein, ο οποίος ανέβασε μέσω της υπηρεσίας το διάρκειας 3.5 λεπτών video του τραγουδιού του Rick Astley "Never Gonna Give You Up". Το video αυτό παραβιάζει τον κώδικα του Vine App ο οποίος επιτρέπει μέγιστη διάρκεια video 6 δευτερολέπτων.

"Νομίζω πως έσπασα το Vine", tweetαρε ο Will Smidlein το βράδυ της Δευτέρας, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως Web Developer.

Τι έκανε όμως ακριβώς o Smidlein; Αφού έκανε decompile τον κώδικα της εφαρμογής σε αναγνώσιμη μορφή, τροποποίησε τα κομμάτια του προγράμματος που περιορίζουν τη μέγιστη διάρκεια των video σε 6 δευτερόλεπτα.

"Συγγνώμη στους μηχανικούς του Twitter/Vine, προσπάθησα να το κρατήσω κρυφό, αλλά το Internet δεν ξεχνάει ποτέ" δήλωσε ο Smidlein, κάτι που πιθανότατα θα κάνει κάποιους από τους μηχανικούς της εταιρίας να ντραπούν.

Η έκδοση του Vine για Android εκτός των άλλων, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν εύκολα, τα δικά τους videos. Η εφαρμογή διαθέτει και λειτουργία "εξερεύνησης" που επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύψουν δημοφιλή posts και να πάρουν μια ιδεά του τι κυκλοφορεί στο Twitter.

Μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, ο έφηβος θα εργασθεί ως ειδικευόμενος στην εταιρία Pocket του San Francisco. Το Pocket είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν online περιεχόμενο ώστε να είναι προσβάσιμο και από άλλους χρήστες της εφαρμογής. Ο Smidlein δέχτηκε τα συγχαρητήρια της Pocket για τον εντοπισμό αυτού του "ελαττώματος".


[via]