Posted by MinO | 0 comments

Η επίθεση στην Βουλή και η Κοκκινοσκουφίτσα


4


Μετά βίας μπορώ να πληκτρολογήσω κανονικά, καθώς κλαίω από τα γέλια.
Ο λογος; Μα φυσικά η πομπώδης “αποκλειστική” δημοσίευση η οποία και έκανε τον γύρο του διαδικτύου στην Ελλάδα, καθώς οι σοβαρές ξένες σελίδες η δεν το έβγαλαν η ξεκαθαρίζουν πως είναι μουφα.
Ας τα πάρουμε απο την αρχή όμως τα πράγματα:
Την είδηση την έβγαλε, το πεσμένο τώρα τελευταία στα ranks: SecNews, με τον πομπώδη τίτλο:
[ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Η ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση στην Ελλάδα! Οι Anonymous εναντίον της Βουλής των Ελλήνων!
Σας θυμίζει λίγο Megaμου ο τίτλος και τα συνήθη που βλέπουμε στις ειδήσεις τους”; Ναι σε όλους αυτό μας θύμισε.
Τι λέει όμως αυτή η… αποκλειστικότητα;:
Η ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση όλων των εποχών,που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα με ταυτόχρονη διαρροή δεδομένων φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ώρες ή ημέρες. Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες που έφτασαν στην συντακτική ομάδα του SecNews και τις οποίες μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη, μετά την αξιολόγηση που πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με εθελοντές πραγματογνώμονες στόχος των χακτιβιστών Anonymous ήταν το σύνολο των πληροφοριακών συστημάτων της Βουλής των Ελλήνων!
Η ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση όλων των εποχών, λένε και πριν πούμε LOL και ROFL μαζί, να ενημερώσω πως μόλις εκλεισα το τηλέφωνο με συγγενικό μου άτομο τ’ οποίο εργάζεται στον χώρο της Βουλής με πρόσβαση στο σύστημα.
Ποτέ και ουδεμία επίθεση δεν σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες στην ιστοσελίδα του ΕΛ-ληνικου κοινοβουλίου.
-Ωραία, ας δούμε τώρα την συνέχεια της… αποκλειστικότητας από την ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση όλων των εποχών στην ΕΛ-λάδα:
Οι συνέπειες της κυβερνοεπίθεσης αλλά και οι διαστάσεις της δεν μπορούν να εκτιμηθούν αυτή την στιγμή, μιας και λίγες λεπτομέρειες έχουν διαρρεύσει από τους χακτιβιστές.
Για δες, στις υπόλοιπες επιθέσεις που έκαναν οι διάφοροι χακτιβιστές και λαμβάνοντας ως μέτρο σύγκρισης αυτές στο Ισραήλ (ένα παράδειγμα), όπου ήταν λαλίστατοι, δίνοντας στοιχεία, εδώ έχουμε μούγκα στην στρούγκα.
Προκήρυξη έχουμε; Μα ναι, φυσικά και έχουμε.

Ας την δούμε και αυτή (δημοσιευμένη εδώ).
Anon-maimou

Kαι η μετάφραση:
Καλημέρα Ελλάδα. Είμαστε οι Ανώνυμοι.
Παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή τα γεγονότα που αφορούν την δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ). Θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στους Έλληνες πολίτες και δημοσιογράφους οι οποίοι γίνονται μάρτυρες ενός αυταρχικού καθεστώτος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το καθεστώς Ερντογάν. Αναρωτηθήκατε που αποσκοπεί η κίνηση που έκανε ο πρωθυπουργός σας?
Μήπως ήρθε η ώρα για εκλογές και προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να τις δικαιολογήσουν? Είναι τυχαίο το γεγονός ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης αποφασίστηκε μετά από συγκεκριμένα γεγονότα συμπεριλαμβανομένων και των «λαθών» που παραδέχτηκε η τρόικα?
Τους ξέρουμε. Τους παρακολουθούμε στενά εδώ και πολλά χρόνια. Βρισκόμαστε παντού. Και αν αυτό το παντού σημαίνει “την Βουλή των Ελλήνων», τότε ναι . Έχουμε εσωτερική πρόσβαση μεταξύ άλλων και εκεί. Ξέρουμε κάθε σπιθαμή των μελλοντικών τους σχεδίων πολύ πριν ανακοινωθούν. Όπως βέβαια γνωρίζουμε και αυτά που δεν ανακοίνωσαν ποτέ. Το πρόγραμμα PRISM και τα Αμερικάνικα Κυβερνητικά προγράμματα παρακολούθησης και άντλησης δεδομένων δεν είναι ο μόνος τρόπος για να εξάγουμε πληροφορίες. Θα χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας ισχυρά όπλα παρακολούθησης εναντίον των άσεμνων, ανήθικων και άτιμων Ελλήνων πολιτικών και οιουδήποτε τους υποστηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο από τις Τράπεζες μέχρι τις επιχειρήσεις.
Την επόμενη φορά θα ασχοληθούμε με καθέναν από εσάς προσωπικά.
Είμαστε Ανώνυμοι Είμαστε Λεγεώνα Δεν Συγχωρούμε, Δεν ξεχνούμε
Μην μας περιμένετε, είμαστε ήδη εκεί.
Που ακριβώς είναι δεν κατάλαβα. Προφανώς στο Κολωνάκι για καφέ;
Να δούμε όμως λεπτομέρειες για το θέμα. Άλλωστε το επεξεργάστηκαν και… ειδικοί ασφάλειας (κάτι σαν τους 29 κατασκευαστές πλυντηρίων, ένα πράγμα).
Πριν το δούμε όμως, να πω ότι νωρίτερα είχα και μια τηλεδιάσκεψη με άνθρωπο ο οποίος πράγματι είναι ειδικός ασφαλείας και εργάζεται στους servers της H/P, στις ΗΠΑ.
Δεν μπόρεσε να μου πει πολλά, καθώς είχε λυθεί στο γέλιο, όταν του έδωσα το σχετικό link, με τις λεπτομέρειες και τις (εχμμμ) τεχνικές λεπτομέρειες της επίθεσης.
Μας λέει λοιπόν το αποκλειστικό” ρεπορτάζ και οι πραγματογνώμονες που (ανώνυμα) επικαλούνται:
Θυμίζουμε ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει πέσει πολλές φορές στο παρελθόν θύμα κυβερνοεπιθέσεων (δείτε εδώ,) όμως μια τέτοιου είδους επίθεση ουδέποτε έχει πραγματοποιηθεί και σίγουρα όπως αναφέρουν πραγματογνώμονες στους οποίους απευθυνθήκαμε “είναι μια επίθεση που σίγουρα ξεφεύγει σημαντικά από τις δυνατότητες των εγχώριων ομάδων hacking αλλά και όσους επιθυμούν να δηλώνουν στην Ελλάδα ως κατ’ ευφημισμόν Ανώνυμοι”.
Δικαίως εδώ, αναρωτιόμαστε πως όλοι αυτοί οι πραγματογνώμονες και ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, έβγαλαν αυτό το εμπεριστατωμένο πόρισμα;
Μα από τα screenshots των επιθέσεων βρε κουτά!
Όπως λοιπόν μας λέει, το… αποκλειστικό” ρεπορτάζ, πριν:
Οι χακτιβιστές Anonymous, από την αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν δημοσιοποιηθεί, φαίνεται ότι πραγματοποίησαν επίθεση σε υψηλής σημασίας νευραλγικά συστήματα της Βουλής των Ελλήνων και συγκεκριμένα σε servers (εξυπηρετητές) που είναι υπεύθυνα για την διαχείριση όλων των χρηστών του δικτύου της Βουλής (username και κωδικοί) – πιθανόν Domain Controllers! Από τα συνοδά στοιχεία, είναι εμφανές ότι έχει στοχοποιηθεί και το σύστημα webmail – ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όπως φαίνεται σαφώς στο παρακάτω Screenshot και το οποίο χρησιμοποιούν σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων Βουλευτών! Εντύπωση προκαλεί το γεγόνος ότι οι χακτιβιστές φαίνεται να διαθέτουν πλήρη εσωτερική πρόσβαση στα συστήματα της Βουλής, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τις εσωτερικές διευθύνσεις IP που δημοσιεύουν.
Ας δούμε και τα screenshots, με τα δεδομένα, τα οποία όπως λένε τα άντλησαν:
από το σύνολο των τερματικών σταθμών (υπολογιστών) που βρίσκονται εντός του κτιρίου της Βουλής ή είναι συνδεδεμένα δικτυακά ή διαδικτυακά με αυτό
Μάλιστα, μάθαμε λοιπόν πως το σύνολο των υπολογιστών της Βουλής βαράνε βάρδια 24 ώρα x 365 ημέρες τον χρόνο.
Ας δούμε λοιπόν και όλα αυτά τα σούπερ-ντούπερ δεδομένα, ναι;: Και αυτά τονίζω είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες της επίθεσης, της αποκλειστικότητας και που ανέλυσαν οι… εμπειρογνώμονες:
Parliament-maimou
Δεν θα μπω στην διαδικασία, εγώ ο μη ειδικός, να εξηγήσω το τι ακριβώς είναι αυτό και πόσο εύκολο η δύσκολο τέλος πάντων είναι να έχει ο καθένας στην διάθεση του τέτοια στοιχεία,κάνοντας απλά ping τα όποια δεν έχουν την παραμικρή διαβάθμιση.
Δεν είναι του άρθρου τώρα, να κάνουμε ανάλυση αυτών, μα τέλος πάντων, τέτοια… απόρρητα όπως αυτά που ακολουθούν , μπορεί να τα βρει ο καθένας με τον σχετικό οδηγό/εγχειρίδιο προς noobs από την NSA (δείτε τον εδώ).
Και προχωρώντας στις (αψου, γείτσες) τεχνικές λεπτομέρειες της επίθεσης από τους…. εμπειρογνώμονες.
Θα ψαρώσετε τώρα:
Για να γίνει αντιληπτό το εύρος της επίθεσης, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα δημοσιοποιημένα στοιχεία που έχουν αξιολογηθεί, φαίνεται ότι οι Anonymous επιδίωξαν και απέκτησαν πρόσβαση σε εξυπηρετητές (Servers) της Βουλής όπου ευρίσκονται τα στοιχεία και οι κωδικοί πρόσβασης ΟΛΩΝ των Βουλευτών (εν ενεργεία και μή) αλλά και υπηρεσιών διαχείρισης της Βουλής. Αξιοποιώντας τα στοιχεία αυτά φαίνεται ότι απέκτησαν επιπλέον πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό υπολογιστών στελεχών της Βουλής, εργαζομένων, Υπουργών, Βουλευτών, κ.α. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι διαθέτουν ΠΛΗΡΗ λίστα όλων των usernames που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στους υπολογιστές της Βουλής, ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά αλλά και του κ.Ευάγγελου Βενιζέλου. Δείτε τα σχετικά Screenshots όπως απεστάλησαν:
123
Και από εδώ και μπρος αρχίζουν τα ωραία. Σας προειδοποιώ καθίστε, μην πέσετε από τα γέλια:
Οι χακτιβιστές Anonymous μάλιστα, πιθανόν αναζητώντας στοιχεία και λεπτομέρειες για την υπόθεση του “ξαφνικού θανάτου” της ΕΡΤ, ένα γεγονός που απασχολεί τον εγχώριο αλλά και παγκόσμιο τύπο, δεν δίστασαν να επιτεθούν και στον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου αποκτώντας πλήρη πρόσβαση στις επικοινωνίες του (σ.σ ήταν αυτός που ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας της ΕΡΤ) όπως φαίνεται από τα επισυναπτόμενα στοιχεία !!!
1
2
Δεν μπαίνω στον κόπο να σχολιάσω τις δυο πιο πάνω εικόνες. Σίγουρα θα κέρδιζαν βραβείο γελοιογραφίας.
Συνεχίζουμε όμως, με το αποκλειστικό και τους… εμπειρογνώμονες (εμ, τι τώρα). Προσβάσεις και καταστροφές μας λένε. Μπο-μπο, φοβιροοοό:
Πρόσβαση σε e-mails Βουλευτών αλλά και δεδομένα της Βουλής! Σοβαρές υπόνοιες για νέα καταστροφικά χτυπήματα!
Είναι σαφές ότι αναλύοντας τα στοιχεία προκύπτει ότι βρισκόμαστε ίσως μπροστά σε μία από τις πλέον ισχυρές κυβερνοεπιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα! Η επίθεση φαίνεται ότι είναι σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο, με τους χακτιβιστές να διαθέτουν πρωτόγνωρες δυνατότητες, που δεν μας είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επίθεση “έπιασε” στον ύπνο τους αρμοδίους μιας και οι Anonymous είχαν προειδοποιήσει για επιθέσεις στις 15/6/2013 ενώ φαίνεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε 2 ημέρες πριν. Μεταξύ άλλων φαίνεται ότι οι χακτιβιστές παρακολουθούν τις διαδικτυακές κινήσεις των Βουλευτών αλλά και την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία, με κυβερνο-οπλα όπως αναφέρουν στην προκήρυξή τους, ενώ προκαλούν λέγοντας ότι πλέον θα ασχοληθούν με τον κάθε ένα ξεχωριστά (υπονοώντας ευθέως ότι διαθέτουν στοιχεία για όλους).
4
56
Ε; Τι είπατε; Τίποτα; ναι αυτό ακριβώς τίποτα. Σαφές και οι τρεις πιο πάνω φωτογραφίες είναι ακόμα καλυτερότερο ανέκδοτο.
Και τέλος πάντων αφού έχει συμβει η καταστροφη από την μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση, ας δούμε και τις αναλύσεις για την επομένη μέρα.. (ειπαμε, είναι εμπεριστατωμένη αποκλειστικότητα, άντε πια):
Η επόμενη ημέρα
Παρ’όλη την εμπειρία που διαθέτει η συντακτική ομάδα στην αξιολόγηση αντίστοιχων περιστατικών, τα δεδομένα αξιολογήθηκαν ως άκρως συγκλονιστικά μιας και αποδεικνύουν σαφέστατα το πόσο εκτεθειμένα είναι τα πληροφοριακά συστήματα νευραλγικών κυβερνητικών υπηρεσιών στην Ελλάδα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι χακτιβιστές δεν δίστασαν ως επίδειξη δύναμης να επιδιώξουν και να αποκτήσουν εν τέλει πρόσβαση ακόμα και στις πιο “βαθιές περιοχές” του Ελληνικού κράτους και της Κυβέρνησης, την ίδια την Βουλή των Ελλήνων!!!
Θυμίζουμε ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει τεθεί επανειλημμένα ως κύριος στόχος των Hackers αλλά αυτή την φορά φαίνεται ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά και ανησυχητικά. Πέρα από την ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες για την επόμενη μέρα με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, φαίνεται ότι το ίδιο το κράτος και τα θεσμικά του όργανα αλλά και οι ίδιοι οι πολιτικοί είναι ευθέως εκτεθειμένοι και ευάλωτοι στις επιθέσεις είτε χακτιβιστών είτε τρίτων (εχθρικών ή μη) χωρών.
Συνταρακτικά τα στοιχεία, από την έμπειρη ομάδα. Για δες βρε παιδί μου.
Δε σταματάει όμως εδώ, μα συνεχίζει, παίζοντας με τη νοημοσύνη μας:
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών και αρμόδιων αξιωματούχων, την άποψη των οποίων ζήτησε η συντακτική ομάδα του Secnews, η υπόθεση φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη. Οι αναφορές στο πρόγραμμα PRISM στην προκήρυξη αλλά και σε συστήματα παρακολούθησης, καθώς και το γεγονός ότι η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του PRISM δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών για την ταυτότητα των δραστών, ενώ υποδηλώνει πιθανή εμπλοκή τρίτων κυβερνήσεων, μιας και τέτοιες δυνατότητες δεν μπορούν να διαθέτουν όπως μας εξήγησαν μεμονωμένοι hackers .
Ίσως θα πρέπει πέρα από την δραστηριοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό τις οδηγίες του αναγνωρισμένου διεθνώς Μάνου Σφακιανάκη, που έχει διερευνήσει και επιλύσει με επιτυχία αντίστοιχα περιστατικά, να ευαισθητοποιηθούν και οργανωθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και άλλες δημόσιες υπηρεσιές στα πρότυπα της ΔΗΕ, κυρίως αυτές που είναι αρμόδιες για την Εθνική Ασφάλεια και την διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών. Είναι εμφανές, σύμφωνα με τα παραπάνω, ότι η πλειονότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου τομέα δεν αντιλαμβάνονται το παραμικρό, αναφορικά με τις υπό διεξαγωγή κυβερνοεπιθέσεις στο σύγχρονο θέατρο των πολεμικών ή κατασκοπευτικών κυβερνοεπιχειρήσεων ενώ οι υποκλοπές δεδομένων από κυβερνήσεις που επιβουλέυονται την χώρα μας ή από χακτιβιστές φαίνεται πλέον ότι αποτελεί κρίσιμο θέμα για την ασφάλεια του κράτους.
[το link της σχετικής αποκλειστικότητας: http://www.secnews.gr/archives/63893?utm_source=Blog_List&utm_campaign=11afbe21fd-SecNews_14_06_2013&utm_medium=email&utm_term=0_7580552b64-11afbe21fd-46561541]
Το τραγικό όμως της υπόθεσης, είναι η τεράστια αναδημοσίευση αυτού και μάλιστα από “δημοσιογραφικές” σελίδες.
Όπως και να έχει ο στόχος επιτευχθεί, τα hits έπεσαν βροχή. Το ερώτημα όμως είναι, κατά πόσον όλοι εσείς αισθανοσαστε πως οι σελίδες αυτές που διαβάζετε, σας δίνουν πραγματική ενημέρωση και όχι παραμυθάκια, όπως την Κοκκινοσκουφίτσα;
Για του Χαζόνυμους τα ειπαμε λίγο πρόσφατα (δείτε το), μα αργότερα σήμερα θα επανέλθουμε, ώστε να δείτε πως σας δουλεύουν, πως σας προσβάλουν και ειρωνεύονται, όλους εσάς που τους ακολουθείτε στο… ανώνυμο Facebook.
Και αν προκληθούμε, θα δώσουμε στοιχεία, για την σχέση τους με φασιστικές ομάδες, την Ασφάλεια και…..
Εμείς όμως το συνεχίσαμε, καθώς αποδεχθήκαμε όλα αυτά, καθώς και τους υπολοίπους ισχυρισμούς του Secnews και καναμε μια ακόμα τεράστια κυβερνοεπίθεσή. Και αυτή την φορά στους προσωπικούς υπολογιστές των πολιτικών αρχηγών.

Το osarena, αναλαμβάνει την ευθυνη, πολίτες της ΕΛ-λαδας και σας παρουσιάζει αρχεία τους και προσωπικές τους φωτογραφίες από την παιδική τους ηλικία που ποτέ δεν έχουν βγει στην δημοσιότητα, μα και ούτε οι ίδιοι θα επιθυμούσαν..Εμείς όμως δεν μασάμε και σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα και σε συνεργασία με ειδικούς (πάντα).

Ας αρχίσουμε με τα σπασμένα mail τους, για τα μάτια σας μόνο:
Screenshot from 2013-06-14 13:45:19
Από τον χακεμένο υπολογιστή του Αντώνη Σαματά:
1
Από τον χακεμένο υπολογιστή του Μπενυ:
2
Από τον χακεμένο υπολογιστή του Μπάρμπα Φώτη:
3
Από τον χακεμένο υπολογιστή του Αδωνη:
7
[Να ζητήσουμε φυσικά, συγγνώμη από τα παιδάκια, για την προσβολή.]

[via]

0 comments: