|

SamyGO Aπογειώστε την Samsung Τηλεόρασή σας



Σήμερα θα έχετε μια πρώτη γνωριμία με το SamyGO project όπου και θα δείτε πως μπορείτε να πάρετε υπό τον απόλυτο έλεγχο σας οποιαδήποτε Samsung τηλεόραση που κατασκευάστηκε από το 2008 και μετά.

 

Τι είναι SamyGO ;

To SamyGO ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009 ως νήμα στο AVSForum, υπό τον τίτλο "Samsung LNXXA650 InfoLink hacking. Η κοινότητα αμέσως το αγκάλιασε με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε όλες τις τηλεοράσεις της Samsung, έτσι αποφασίστηκε να ανεβεί ως project στο sourceforge με σκοπό την ενίσχυση της λειτουργικότητας και του firmware των τηλεοράσεων Samsung, κατασκευής 2008 και μετά.


Με το SamyGO μπορείτε εν τάχει τα παρακάτω και ακόμα περισσότερα:
  1. Να αποκτήσετε root πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα τηλεοράσεων της Samsung από το 2008 και μετά .
  2. Nα έχετε custom firmwares για την ενίσχυση της προσβασιμότητας της Samsung TV.
  3. Να αποκτήσετε εφαρμογές που στην τωρινή κατάσταση η τηλεοραση σας δεν διαθέτει αλλά μπορούν να τρέξουν άνετα με το hardware αυτής.
  4. Να αποκτήσετε custom Widgets τα οποία δεν διαθέτετε
  5. Να έχετε υποστήριξη μέσω των χιλιάδων μελών του έργου
Το SamyGO ανάλογα το τι θέλετε να κάνετε απαιτεί είτε γνώσεις αρχάριου χρήστη είτε γνώσεις προχωρημένου με αρκετές δεξιότητες. Για αυτό λοιπόν προτού δοκιμάσετε κάτι διαβάστε το κατατοπιστικότατο Wiki και αν δεν είστε σίγουροι για κάτι ρωτήστε την πολυπληθή κοινότητα του SamyGO η οποία και θα σας υποστηρίξει στο έργο για σας.


Να θυμάστε, ωστόσο, ότι δεν είναι κάτι εύκολο και θα πρέπει να στρωθείτε στο διάβασμα για να καταλάβετε τι ακριβώς παίζει με την τηλεόρασή σας καθώς κάθε “σειρά” τηλεόρασης έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες

Screenshot from 2013-04-16 11:31:34

Προσοχή: Οι συγκεκριμένες ενέργειες μπορεί να προκαλέσουν από πιθανή δυσλειτουργία έως και καταστροφή της τηλεόρασή σας και όπως είναι αντιληπτό έχουν ως συνέπεια το να τεθείτε εκτός εγγύησης. Για αυτό λοιπόν πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε καλό είναι να είστε 100% σίγουροι ότι το κάνετε σωστά καθώς φέρετε την απόλυτη ευθύνη σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά και να κάνετε “τούβλο” τη συσκευή σας.

 

Στην Πράξη

  DSC_0014DSC_0012

Προσωπικά το συγκεκριμένο project το παρακολουθώ από το 2009 και δεν σας κρύβω ότι το έχω εφαρμόσει με επιτυχία και στις δύο Samsung TV σειράς Β (LE40B650 και UE46B7000) που διαθέτω και τρέχουν Embedded Linux by Samsung.

Με την εφαρμογή του συγκεκριμένου project κατόρθωσα:
  • Nα έχω δικαιώματα root
  • Να έχω FTP access σε όλο τα δεδομένα της τηλεόρασης
  • Nα κάνω Backup και Restore των καναλιών και των ρυθμίσεων της τηλεόρασης μου που έως τώρα δεν διέθετα και έπρεπε κάθε φορά από factory restore να τα στήνω από την αρχή
  • Να παίζω ταινίες με DTS ήχο που έως τώρα δεν υποστηριζόταν
  • Να μπορώ να σερφάρω στο Internet μέσω του NetSurf Browser
  • Να μπορώ να κάνω εγγραφή PVR σε USB αποθηκευτικά μέσα
  • Να έχω custom Widgets νεότερης σειράς τηλεοράσεων Samsung τα οποία δεν υποστηρίζονταν
Screenshot from 2013-04-16 11:22:26

Φυσικά αυτά είναι κάποια από τα ελάχιστα που μπορείτε να κάνετε καθώς υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές και widgets για όλα τα γούστα τα οποία σας περιμένουν να τα δοκιμάσετε.

Όπως και να έχει όποιος νιώθει αρκετά έτοιμος και θέλει να δώσει ζωή στην Samsung τηλεορασή του ας το προσπαθήσει αξίζει τον κόπο. Όσοι μάλιστα θέλουν βοήθεια για τηλεοράσεις σειράς Β ας μην διστάσουν να ρωτήσουν.

Αν υπάρχει ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη σειρά θα σας ανεβάσω και αναλυτικούς οδηγούς για κάθε ενέργεια που περιέγραψα παραπάνω έτσι ώστε να hackαρετε την TV σας.