|

[How To] Software Data Cable: H λύση για όσους δεν μπορούν να δουν στο PC το Android τους


Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες φορές οι κάτοχοι νέων συσκευών Android, είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν mount την συσκευή τους στο Linux περιβάλλον εργασίας τους, με αποτέλεσμα ελέω  ελλείψεως USB drivers να μην έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους από το PC τους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ή θα επιλέξετε τον παραδοσιακό τρόπο, μέσω εγκατάστασης του libusb-dev dependency package όπου και θα πάρετε τον έλεγχο της συσκευής σας μέσω του libmtp και της εφαρμογής gMTP ή της εγκατάστασης του Software Data Cable μιας πολύ χρήσιμης εφαρμογής όπου και θα προμηθευτείτε δωρεάν από το Google Play.

Εμείς θα εξετάσουμε το Software Data Cable γιατί και πιο εύκολο είναι ως λύση αλλά και γιατί μας απελευθερώνει μέσω WiFi από τα όποια USB καλώδια

Πλεονεκτήματα

Δωρεάν. Εύκολο στην εγκατάσταση και χρήση. Μεταφέρει αρχεία μεταξύ του υπολογιστή και της Android συσκευή σας μέσω ασύρματου δικτύου. Παρέχει πολύ καλή διαχείριση αρχείων και θεωρείται must have για όσους η συσκευή τους δεν αναγνωρίζεται από το σύστημά τους.

Μειονεκτήματα

Όλες οι συσκευές πρέπει να συνδεθούν στο ίδιο ασύρματο δίκτυο, πιθανών χαμηλότερες ταχύτητες διαμεταγωγής.

Εγκατάσταση

Ο λόγος που ψάχτηκα με την συγκεκριμένη εφαρμογή ήταν το Xperia Z όπου και δεν μπορούσε να γίνει mount σε Linux Mint και κατ’ επέκταση σε Ubuntu machines . Η εγκατάσταση του έγινε χωρίς προβλήματα και πήρε μόλις μερικά δευτερόλεπτα.

Screenshot_2013-04-18-12-17-27


Το μόνο που θα πρέπει να φροντίσουμε είναι η συσκευή μας να είναι συνδεδεμένη σε ένα δίκτυο Wi-Fi. Όταν αυτό συμβεί η εφαρμογή μας καθοδηγεί να πατήσουμε το κουμπί “Start Service” για να ξεκινήσει η υπηρεσία μεταφοράς δεδομένων μέσω WiFi.



Screenshot_2013-04-18-12-17-41
Κατά την εκτέλεση του θα μας δοθεί η IP διεύθυνση της συσκευής μας καθώς και το port επικοινωνίας που στο παράδειγμά μας είναι το 192.168.178.13:8888



connect2server
conn2


Έτσι το μόνο που μας μένει είναι είτε να εισάγουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία είτε μέσω FTP, με την χρήση πχ του Filezilla, είτε ακόμα καλύτερα μέσω του File Manager του συστήματός μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο πάμε μέσα από τον File Manager που χρησιμοποιούμε (nemo, nautilus, κλπ) και μέσω του File–> Connect to Server δίνουμε τα στοιχεία της σύνδεσης όπως στην παραπάνω εικόνα, φροντίζοντας να αποθηκεύσουμε την σύνδεση ως bookmark με ένα όνομα της αρεσκείας μας (πχ Xperia-Z) έτσι ώστε να παραμείνουν τα στοιχεία αυτής και να μην χρειάζεται κάθε φορά να κάνουμε την ίδια διαδικασία.



 conn3
Αυτό ήταν μόλις το κάνουμε αυτό θα μας δοθεί access σε ολόκληρο τον κατάλογο αρχείων της Android συσκευή μας όπου και μέσω του υπολογιστή μας έχουμε πλέον την δυνατότητα να κάνουμε drag-and-drop των αρχείων και τον καταλόγων μας ,να έχουμε δυνατότητες εγγραφής, διαγραφής, μετονομασίας και ότι άλλου θα κάναμε αντίστοιχα μέσω USB καλωδίου.

Για την ιστορία ένα αρχείο 35MB από το Linux Mint στο Xperia Z έκανε να αντιγραφεί γύρω στα 25 δευτερόλεπτα.

Επίσης η εφαρμογή έχει ακόμα μία πολύ χρήσιμη λειτουργία, όπου και μας επιτρέπει τον διαμοιρασμό αρχείων με οποιαδήποτε άλλη συσκευή Android, αρκεί αυτή να είναι στο ίδιο δίκτυο και να τρέχει το συγκεκριμένο application αλλά και τον διαμοιρασμό αρχείων μέσω της υπηρεσίας family cloud storage, όπου και μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για αυτό στο help της εφαρμογής.


Screenshot from 2013-04-18 14:05:46
Εν κατακλείδι το Software Data Cable έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια και πάρα πολύ καλές κριτικές, έτσι λοιπόν αν θέλετε από την Android συσκευή σας, να μεταφέρετε αρχεία από και προς τον υπολογιστή σας (ανεξαρτήτου λειτουργικού), και δεν θέλετε ή δεν μπορείτε μέσω USB καλωδίου, το Software Data Cable θα σας λύσει τα χέρια… δοκιμάστε το.