|

ΗΠΑ: CIA & Βουλευτές κατεβάζουν Torrents


Το νομοσχέδιο Cyber Intelligence Sharing and Protection Act (CISPA) έχει περάσει στην αμερικανική Βουλή Αντιπροσώπων, και εάν οι πολυάριθμες διαμαρτυρίες εναντίων του αποδειχθούν ανεπιτυχείς, όλες οι ιδιωτικές εταιρείες αλλά και οι κυβερνητικοί οργανισμοί θα αποκτήσουν το δικαίωμα να κατασκοπεύουν τους χρήστες του Διαδικτύου.

Το TorrentFreak σε μια προσπάθεια να δείξει στους υποστηρικτές του νομοσχεδίου CISPA,δημοσίευσε τι ακριβώς είναι αυτό που θέλουν να κατασκοπεύουν.
Δημοσίευσε λοιπόν μια λίστα με πειρατικές ταινίες από διάφορα BitTorrent sites και τις διευθύνσεις IP που τις κατέβασαν στους υπολογιστές τους. Οι διευθύνσεις ανήκουν (άκουσον – άκουσον) στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) και στη Γερουσία των ΗΠΑ.
Με τη χρησιμοποίηση του Scaneye και της υπηρεσίας ExtremeTracking, το TorrentFreak ήταν σε θέση να καθορίσει ότι το προσωπικό της Βουλής ήταν πραγματικά απασχολημένο με το να επισκέπτονται ιστοσελίδες ενηλίκων. Δείχνουν ξεκάθαρα ότι κατέβασαν πειρατικά αντίγραφα κινηματογραφικών ταινιών, όπως τη Flight, την Indiana Jones 5 και την Looper.
Τα επιτελικά στελέχη της Γερουσίας φέρεται να έχουν κατεβάσει το The Comedian, και επεισόδια του Top Chef και Dirty Jobs.
Τέλος, οι εργαζόμενοι της CIA έχουν κατεβάσει επεισόδια του Archer, Criminal Minds και του Bar Rescue.