|

Κίνα: Θα χρησιμοποιήσει Ubuntu


Η κινέζικη υπηρεσία «Chinese Ministry of Industry and Information Technology» διαμόρφωσε μια νέα αρχιτεκτονική αναφοράς (reference architecture) για βασικά λειτουργικά συστήματα στην Κίνα, και αυτό θα βασίζεται στο Ubuntu.

H Canonical θα συνεργαστεί με κινέζικες υπηρεσίες στο «CCN Open Source Innovation Joint Lab» ώστε να επεκτείνει το νέο πρότυπο. Το «CCN Joint Lab» θα παράγει το Ubuntu Kylin, με την πρώτη έκδοση να διατεθεί μαζί με το Ubuntu 13.04 τον Απρίλιο του 2013.

Ο Mark Shuttleworth, ιδρυτής του Ubuntu και της Canonical αναφέρει «Με το Ubuntu Kylin, η Κίνα έχει τώρα το δικό της ασφαλές και σταθερό λειτουργικό σύστημα, που παράγεται μαζί με την παγκόσμια κοινότητα του Ubuntu.

Το Ubuntu συνδυάζει αποδεδειγμένες τεχνολογίες με ένα ώριμο οικοσύστημα, δυνατούς συνεργάτες OEM/ISVs, και αυτή η πρωτοβουλία επιτρέπει στο «CCN Joint Lab» να φέρει αυτά τα προτερήματα στην Κίνα κατά μήκος μιας σειράς από πλατφόρμες: υπολογιστές για τελικούς χρήστες (desktop), εξυπηρετητές, σύννεφο (cloud), ταμπλέτες και κινητά.»

[via]