|

Liferea RSS Reader: Ο εναλλακτικός Google Reader


Εχθές είδαμε ότι ο Google Reader πρόκειται να μας αποχαιρετήσει τον Ιούλιο με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα κενό για όσους τον χρησιμοποιούν τόσο στο Android τους όσο και στο Desktop τους.

Λίγο πολύ τις λύσεις για την Android συσκευή σας τις είπαμε (Flipboard, Netvibes,Feedly,Pulse News), σήμερα θα δούμε την εναλλακτική λύση για χρήστες Gnome based διανομών.

Ο λόγος για τον πολύ εύκολο στην χρήση Liferea RSS Reader ο οποίος και μπορεί να δουλέψει απροβλημάτιστα τόσο σε Ubuntu όσο σε Linux Mint και Debian διανομές. Liferea RSS O Liferea είναι ένας feed aggregator για Gnome based διανομές, είναι πολύ εύκολος στην χρήση και δεν χρειάζεται καν να ανοίξετε τον browser σας καθώς πρόκειται για ένα Desktop Application (δείτε προηγούμενη παρουσίαση του).

Για όσους θέλετε να εγκαταστήσετε τον Liferea προσθέτοντας τις πηγές των αγαπημένων σας web feeds, θα πρέπει να κάνετε τα παρακάτω: Εγκατάσταση Liferea σε Ubuntu/Mint Αναζητήστε τον liferea στο Κέντρο Λογισμικού ή εναλλακτικά ανοίξτε ένα τερματικό και πληκτρολογήστε: 1 sudo apt-get install liferea Προσαρμογή liferea-settings Ο Liferea έχει ένα πλήθος από χαρακτηριστικά τα οποία είναι πολύ εύκολα να προσαρμόσετε στα μέτρα σας.

Αν πάτε στο Tools --> Preferences θα δείτε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να θέλετε να αλλάξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας, όπως π.χ. τις ρυθμίσεις των ενημερώσεών σας, τη συμπεριφορά των φακέλων, τις εξωτερικές ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, τα notification settings, τον proxy server, και πολλά ακόμα.


enjoy..