|

[How To] Παρακάμψτε την οθόνη κλειδώματος του Galaxy SIII

 
Πρόσφατα ήρθε στο φως ένα πιθανό κενό ασφαλείας για το Samsung Galaxy S III.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έκθεση του seclist όπου και ανακάλυψε το εν λόγω security flow, είναι δυνατόν να παρακαμφθεί η οθόνη κλειδώματος του Galaxy SIII επιτρέποντας έτσι στους επιτήδειους πλήρη πρόσβαση στις δυνατότητες της δημοφιλούς συσκευής.


 

Tο bug εμφανίζεται εάν ακολουθήσει κάποιος, με τη σωστή σειρά, ένα συγκεκριμένο μοτίβο συνδυασμού πλήκτρων, κάτι που όπως θα δείτε στο παραπάνω video μπορεί να συμβεί και στο Samsung Galaxy Note II. Για να δείτε πως γίνεται αυτό στο Samsung Galaxy SIII, θα πρέπει ενώ είστε στην οθόνη κλειδώματος να πατήσετε:
  • Το πλήκτρο "Κλήση έκτακτης ανάγκης" (Emergency Call)
  • Εν συνεχεία πατήστε το πλήκτρο "Επαφές έκτακτης ανάγκης" (Emergency Contacts)
  • Μετά να πατήσετε το κουμπί "Home" μία φορά
  • Αμέσως μετά το πάτημα του "Home" πατήστε όσο πιο γρήγορα γίνεται το το κουμπί "Power"
Εάν πατήσετε το Power αρκετά γρήγορα τότε και μόνο τότε θα σας δουλέψει το hack όπου και θα σας φέρει στην ξεκλείδωτη πλέον, αρχική οθόνη του Galaxy SIII.

Η μέθοδος αυτή δοκιμάστηκε σε αρκετές συσκευές Galaxy SIII που έτρεχαν Android 4.1.2 Jelly Bean και σύμφωνα με την ιστοσελίδα ίσως χρειαστούν αρκετές προσπάθειες για να δουλέψει η συγκεκριμένη μέθοδος.

Όπως και να έχει όμως αυτό από μόνο του δεν παύει να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για την ασφάλεια των δεδομένων σας. Σε σχετικό ερώτημα η Samsung δήλωσε:
"μια λύση για το κλείδωμα οθόνης των συσκευών Galaxy είναι υπό εξέλιξη"
και αν αναλογιστούμε τα εως τώρα γρήγορα αντανακλαστικά της εταιρίας τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο bug θα διορθωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Μέχρι τότε όμως δοκιμάστε το και εσείς...