|

[How To] Δείτε τον καιρό μέσω Ubuntu Terminal


Σήμερα, σε ένα ακόμα Linux How Τo, θα δούμε πως μπορείτε να πληροφορείστε τον καιρό της περιοχής σας μέσω Ubuntu terminal.

To εργαλείο που θα χρησιμοποιήσετε για να λάβετε την μετεωρολογική πρόγνωση ονομάζεται weather-util και είναι υπεύθυνο για την άμεση απεικόνιση των τρεχουσών καιρικών συνθηκών στο... τερματικό σας.

Screenshot from 2013-02-28 08:17:56

Για να εγκαταστήσετε το weather-util τόσο σε Ubuntu όσο και σε οποιοδήποτε άλλο Debian based distro, θα πρέπει να δώσετε την παρακάτω εντολή:
 
sudo apt-get install weather-util

Για να λαμβάνετε τις πληροφορίες καιρού, της περιοχής που διανέμετε, κάθε φορά που ανοίγεται το τερματικό σας θα πρέπει μέσω ενός οποιουδήποτε προγράμματος επεξεργασίας κειμένου να ανοίξετε το αρχείο ~/.bashrc
 
sudo gedit ~/.bashrc

και στη συνέχεια να προσθέστε την ακόλουθη γραμμή:
 
weather -i CODE
 
 
weather-gedit

Όπου CODE θα πρέπει να βάλετε τον αντίστοιχο International Civil Aviation Organization airport κωδικό του πλησιέστερου αεροδρομίου που διαμένετε.

Ο συγκεκριμένος κωδικός αποτελείται από τέσσερα γράμματα και ορίζει το κάθε αεροδρόμιο, σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι για να δείτε τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες τις περιοχής σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό του κοντινότερου, σε εσάς, αεροδρομίου .

Για να βρείτε τον κωδικό που αντιστοιχεί στην περιοχή σας, μπορείτε να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:



Salonica-Term-Weath.png

Έτσι για παράδειγμα, ο κωδικός για την Θεσσαλονίκη θα είναι LGTS και το αποτέλεσμα που θα σας δίνεται μέσω τερματικού, θα πρέπει να είναι σύμφωνο με την παραπάνω εικόνα.