|

Νέο εικονίδιο Google Settings

 

Εδώ και λίγα 24ωρα η Google έδωσε ένα νέο update των Google Play υπηρεσιών της, με αρκετά νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, φτάνοντας έτσι στην έκδοση 3.0.

Ως αποτέλεσμα αυτού του update ήταν να έχουμε μια σιωπηρή αναβάθμιση στα API της Google όπου και είδαμε να κάνει την εμφάνισή του στις συσκευές μας, ένα νέο εικονίδιο με την ονομασία “Google Settings”.

Μην τρομάξετε λοιπόν αν δείτε το συγκεκριμένο εικονίδιο στο Android σας, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που θορυβήθηκαν, με αποτέλεσμα να έχουμε μέσα σε λίγα 24ωρα σωρεία παραπόνων και σχετικών αναφορών.

Τι είναι το Google Settings icon;

nexusae0_common_settings_icon_thumb

Το συγκεκριμένο εικονίδιο πρόκειται για μια επέκταση του μενού Google που υπάρχει ήδη μέσα στο μενού ρυθμίσεων (Ρυθμίσεις--> Λογαριασμοί--> Google) προσφέροντας τις ίδιες δυνατότητες, με μια κύρια διαφορά, του να ελέγχει και να δίνει πρόσβαση στη Google+ σύνδεση μας.

Screenshot_2013-02-26-17-51-41-576x1024

Γιατί επιλέχτηκε αυτός ο τρόπος αναβάθμισης;

Ο λόγος που η Google μπήκε στον κόπο να κάνει κάτι τέτοιο δεν είναι άλλος από το ότι ήθελε άμεσα η κάθε συσκευή Android να έχει δυνατότητα εγγραφής αλλά και χειρισμού του Google+, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι εάν επέλεγε την οδό του upgrade μέσω των OEMs, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είτε θα καθυστερούσε είτε θα χανόταν στην πορεία, ελέω της διάτρητης πολιτικής που διέπει τα upgrades των κατασκευαστών.

Εν κατακλείδι

Μπορεί συγκεκριμένη πολιτική αναβάθμισης, να αποτελεί μονόδρομο για τη Google, αλλά το νέο εικονίδιο δεν είναι και από τα πλέον χρήσιμα και υπολείπεται χρηστικότητας, παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση μην το απενεργοποιήσετε καθώς παρέχει κάποιες πολύ σημαντικές διεργασίες για την συσκευή σας.