|

Windows 8: Οδεύουν προς αποτυχία (;)




Όσοι πίστευαν βλέποντας τα Windows 8 κατά την ανάπτυξή τους, πως η απήχησή τους θα είναι ίδια με τα Windows Vista δείχνουν (δυστυχώς για την Microsoft) να επιβεβαιώνονται.

Το “ακόμα χειρότερο” για την εταιρία είναι πως οι επιδόσεις του νεότευκτου λειτουργικού στον τομέα της απήχησης μεταξύ χρηστών είναι χειρότερες από το “λειτουργικό-αποτυχία” ως τώρα, Windows Vista.
Ούτως ή άλλως υπήρχε ήδη πρόβλημα με την εταιρική απήχηση του λειτουργικού που, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο -λέγε με Windows 7- δείχνει πολύ χαμηλότερους αριθμούς.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της NetMarketShare (που παρέχει το Analytics “υπόβαθρο” για τις μετρήσεις) τα στατιστικά στοιχεία που μετρούν την χρήση λειτουργικού συστήματος online δείχνουν πως τα Windows 8, σε ίδια χρονική περίοδο, παρουσιάζουν χαμηλότερη χρήση ακόμα και από τα “αποτυχημένα” Windows Vista.

Η κυκλοφορία των Windows 8 έγινε στις 26 Οκτωβρίου και η έρευνα μετρά την χρήση των λειτουργικών στις 22 Δεκεμβρίου (παρέχοντας σχεδόν 2 μήνες). Τα Windows Vista (σε αντίστοιχη χρονική σύγκριση) σημείωναν ποσοστό 2.2% με τα Windows 8 να έχουν φτάσει μετά βίας το 1.9%.