|

Google Chrome με Φωνητικές Εντολές




Η χρήση της φωνής για τη διενέργεια αναζητήσεων στον υπολογιστή ή στο τηλέφωνο είναι αρκετά βολική, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούν να γίνουν με τη χρήση φωνητικών εντολών. Φανταστείτε τη δυνατότητα υποβολής εγγράφων, διεξαγωγής rap battle ή τον έλεγχο χαρακτήρων παιχνιδιών μέσω του browser μόνο με τη χρήση της φωνής. Με την σημερινή κυκλοφορία του Chrome Beta, το μέλλον είναι πιο κοντά από ότι νομίζετε.

Με την ένταξη του Web Speech API για προγραμματιστές, οι χρήστες μπορούν να αρχίσουν να απολαμβάνουν μια νέα, διαδραστική εμπειρία χρήσης με τις web εφαρμογές, όπως σε αυτό το demo, όπου μπορεί να συντεθεί ένα e-mail με την ομιλία. Με αυτό το νέο JavaScript API οι προγραμματιστές μπορούν να ενσωματώσουν την αναγνώριση ομιλίας στις εφαρμογές τους στο διαδίκτυο. Έτσι, στο κοντινό μέλλον, θα μπορούμε να μιλάμε στις εφαρμογές και αυτές να εκτελούν διάφορες εργασίες.

Για να αποφευχθεί η επιβράδυνση του Chrome, η σημερινή έκδοση του Chrome Beta θα απενεργοποιήσει αυτόματα κάποιες επεκτάσεις στα Windows που μπορεί να έχουν προστεθεί από εφαρμογές τρίτων χωρίς τη γνώση των χρηστών. Η αρχική πρόθεση ήταν να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να προσθέτουν χρήσιμες επεκτάσεις κατά την εγκατάσταση εφαρμογών, αλλά, δυστυχώς έχει γίνει ευρεία κατάχρηση αυτού του χαρακτηριστικού από τρίτους οι οποίοι πρόσθεσαν επεκτάσεις χωρίς να υπάρχει συγκατάθεση από τον χρήστη. Θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση με επιλογή εκ νέου ενεργοποίησης των επεκτάσεων που έχουν απενεργοποιηθεί.

[via]