|

Firefox OS: Παρουσιάστηκαν οι δύο πρώτες συσκευές

10523_1358885630-full
Το τελευταίο διάστημα ακούμε όλο και περισσότερο για το Firefox OS αλλά και για συσκευές με αυτό, χωρίς όμως να βλέπουμε κάτι σε smartphone που να το υιοθετεί. Ξέρουμε πως περίπου θα μοιάζει, τι περίπου θα μας προσφέρει, δεν ξέρουμε όμως σε τι συσκευές θα τρέξει.

Σκοπός δεν είναι φυσικά να δούμε το πως ανταποκρίνεται σε hardware άλλης συσκευής, που μπορεί και να υπερκαλύπτει τα όσα ζητά το λειτουργικό, αλλά να δούμε πως λειτουργεί με βάση τα στάνταρ που θέτει η ίδια η Mozilla. Ξέροντας λοιπόν πως περιμένουμε κάτι μέσα στο 2013, μέσω πηγών μαθαίνουμε για τα δύο πρώτα developers phones της , το Keon και το Peak.

Στο Keon λοιπόν διακρίνουμε ιδιαίτερα χαμηλά χαρακτηριστικά, δηλαδή οθόνη 3,5 ιντσών HVGA, επεξεργαστή ενός πυρήνα Snapdragon S1 στο 1GHz, μνήμη RAM στα 512MB, κάμερα στα 3MP και εσωτερική μνήμη στα 4GB. Το Peak τώρα είναι σαφώς καλύτερο, με οθόνη 4,3 ιντσών qHD, επεξεργαστή δυο πυρήνων Snapdragon S4 στο 1,2GHz, οπίσθια κάμερα στα 8MP καθώς επίσης και εμπρόσθια στα 2MP. Και τα δυο, από τα όσα γνωρίζουμε, θα λειτουργούν σε 3G δίκτυα (2100, 1900 και 900MHz).

Οι συσκευές έχουν κατασκευαστεί από τις ισπανικές Geeksphone και Telefonica και θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά σε developers, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τιμή στην οποία θα μπορούν να τα προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι.

[via]