|

Virus Alert: FedEX Fake Delivery Notification


Ένα νέο spam - Ransomware κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες στο διαδίκτυο το οποίο είχα την τύχη να το λάβω στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου.

Εν ολίγοις όπως βλέπετε και στο screenshot οι διαδικτυακοί απατεώνες προσπαθούν να σας πείσουν ότι ενώ είχατε δέμα από την FedEX, δεν το παραλάβατε, και θα πρέπει να εκτυπώσετε την απόδειξη ταχυδρομείου έτσι ώστε να το παραλάβετε οι ίδιοι από τα κεντρικά.

Aν είστε τόσο εύπιστοι και πατήσετε πάνω στο link για την απόδειξη παραλαβής, θα σώσετε ένα έγγραφο του Word στο PC σας, όπου στην πραγματικότητα είναι ένα μεταμφιεσμένο εκτελέσιμο αρχείο, το οποίο και  θα μολύνει τον υπολογιστή σας με το Trojan.Win32.Generic.pak! Cobra.

Το συγκεκριμένο trojan είναι άρρηκτα συνδεμένο με επιθέσεις τύπου ransomware, όπου κλειδώνουν τα Windows, ζητώντας λύτρα για να σας επιτρέψουν ξανα την πρόσβαση σε αυτά  και κατ' επέκταση στα αρχεία σας. 

Δυστυχώς πολλά από αυτά τα πλαστά δελτία παράδοσης (δεν είναι μόνο της FedEX αλλά και της UPS) είναι αρκετά πειστικά και πολλοί την έχουν πατήσει έως τώρα.

Καλό λοιπόν είναι να είστε υποψιασμένοι στο τι email ανοίγετε.

Όχι οι Linuxo-Macαδες δεν πρέπει να ανησυχούν... ακόμα :) ....