|

Μη Ασφαλές το Microsoft Security Essentials

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα:  av-test%202012.png Εμφανίσεις:  385 Μέγεθος:  88,3 KB

Το Microsoft Security Essentials ήταν το μόνο που δεν πέρασε την πιστοποίηση του AV-Test κατά την διάρκεια Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, μία ντροπιαστική κατάληξη για το άλλοτε ικανοποιητικό αντιϊκό. Το MSSE έλαβε 10,5 πόντους με άριστα το 18, με το πιο αδύναμο σημείο του να είναι στις zero-day malware επιθέσεις. Σαν σημείο αναφοράς, οι 11 πόντοι είναι απαραίτητοι για να πάρει την πιστοποίηση. Το αντιϊκό έλαβε μόνο 1,5 από άριστα το 6,0 για την προστασία συστήματος, αλλά τα πήγε καλύτερα στο να επισκευάζει μολύνσεις και στην χρηστικότητά του: 3,5 και 5,5 πόντους αντίστοιχα.

Ευτυχώς άλλα δωρεάν εναλλακτικά αντιικά τα πήγαν καλύτερα: το Avast (14 πόντους) πέρασε το AVG (12,5 πόντους) και το Avira (12 πόντους) πήραν γενικά πάνω από το μέσο όρο.

Αν δεν το γνωρίζετε ήδη, το MSSE είναι το δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις ή ενοχλήσεις αντιϊκό για τους χρήστες Windows XP, Vista και 7. Αν και οι Windows 8 χρήστες δεν μπορούν να το εγκαταστήσουν, το πρόγραμμα έρχεται ήδη ενσωματωμένο στο λειτουργικό, απλώς ονομάζεται "Windows Defender".

Το AV-Test είναι ένας ανεξάρτητος Γερμανικός οργανισμός που, μεταξύ άλλων, βαθμολογεί αντιϊκά προγράμματα βασιζόμενος σε διάφορες μετρήσεις κάθε δύο μήνες. Η πιστοποίηση του AV-Test δεν είναι απαραίτητη στον χώρο αυτόν, αλλά τα αποτελέσματα του τεστ έχουν χρησιμοποιηθεί ως ένα στανταρ τρόπο σύγκρισης για τα αντιϊκά για χρόνια.


Ομοίως, η AV Comparatives είναι μία άλλη φίρμα που προσφέρει την δική της ανεξάρτητη υπηρεσία βαθμολόγησης των αντιϊκών. Περιέργως η AV Comparatives δεν συμπεριλαμβάνει το MSSE στις δοκιμές του από το 2010. Οπότε μας μένει μόνο η γνώμη του AV-Test.

[via]