|

Facebook: Μάχη για την ιδιωτικότητα (;)



Γερμανικός φορέας προστασίας δεδομένων έχει διατάξει το Facebook να τερματίσει την πολιτική επιβολής στα μέλη του να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονοματεπώνυμα.

Ο συγκεκριμένος όρος χρήσης παραβιάζει τη Γερμανική νομοθεσία που επιτρέπει στους χρήστες τη χρήση κάποιου ψευδώνυμου κατά την περιήγησή στο διαδίκτυο, δήλωσε η υπηρεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων στο Schleswig-Holstein. Η υπηρεσία έχει εκδώσει διάταγμα απαιτώντας από το Facebook να επιτρέψει τη χρήση ψευδωνύμων άμεσα.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα εναντιωθεί του διατάγματος αυτού σθεναρά και ότι η πολιτική που εφαρμόζεται για τη χρήση των ονομάτων συνάδει με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς προστασίας δεδομένων.

Η δυνατότητα χρήσης ψευδώνυμου στο Facebook είναι δικαιολογημένη είπε ο κ. Weichert και επιτρέπει τη χρήση της υπηρεσίας "χωρίς το φόβο δυσάρεστων συνεπειών". Η πολιτική που ακολουθεί εδώ και αρκετό καιρό το Facebook και αναγκάζει τους χρήστες του να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα δεν είχε κανένα αποτέλεσμα στην αποτροπή χρήσης του κοινωνικού δικτύου για την ανάρτηση προσβλητικών σχολίων ή την παρεμπόδιση κλοπής ταυτοτήτων, πρόσθεσε.

Το Schleswig-Holstein ηγείται της δράσης εναντίον του Facebook και εάν στεφθεί από επιτυχία είναι πολύ πιθανό να υιοθετηθεί και από τους υπόλοιπους φορείς προστασίας δεδομένων της χώρας. Το Facebook έχει προθεσμία δύο εβδομάδων για να υποβάλει ένσταση σε γερμανικό δικαστήριο.

Το διάταγμα που εκδόθηκε από την υπηρεσία του Schleswig-Holstein στερείται βάσεων δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στην ιστοσελίδα τεχνολογικών ειδήσεων IT World και πρόσθεσε ότι το Facebook προτίθεται να αντιταχθεί στην διαταγή αυτή.

[via]