|

Valve: Αναζητά Linux beta testers

H Valve προσφέρει "δωράκι" σε Linux gamers καθώς "άνοιξε" τις εγγραφές για τον Steam client (open-source πλατφόρμα), παραμένοντας πιστή στις δηλώσεις της ότι θα ξεκινήσει την δοκιμαστική διάθεση (beta) πριν το τέλος Οκτωβρίου.

Τον Σεπτέμβριο, η Valve είχε επιβεβαιώσει ότι η beta έκδοση που θα διατεθεί στο κοινό θα περιλαμβάνει το Steam, ένα παιχνίδι και υποστήριξη για το Ubuntu 12.04 και άνω. Ωστόσο, οι beta testers δεν θα έχουν την ευχαρίστηση να λειτουργήσουν τον Steam client με όλες τις λειτουργίες και ούτε θα είναι σε θέση να δοκιμάσουν κάποιο άλλο από τα παιχνίδια της Valve.

Για να γίνει η εγγραφή, οι χρήστες πρέπει να εγγραφούν στο "Valve Linux Steam Client Beta Application" με το Steam ID που διαθέτουν, αλλά με την εταιρεία να δηλώνει ότι "ενδιαφέρεται κυρίως για έμπειρους χρήστες του Linux" και συνιστά τους χρήστες που είναι νέοι στο Linux να περιμένουν την κυκλοφορία της κανονικής έκδοσης.

Νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, η Valve είχε ανακοινώσει και την διάθεση εφαρμογών από το Steam και πρόσφατα ξεκίνησε το Greenlight, ένα σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βοηθήσουν στην επιλογή των παιχνιδιών που θα διατεθούν στον Linux Steam Client.

Το Steam είχε 5 εκατομμύρια χρήστες τον Ιανουάριο και με τον σχεδιασμό που έχει η Valve, φαίνεται ότι ο αριθμός αυτός θα ενισχυθεί σημαντικά τον επόμενο χρόνο.


Οι εγγραφές για τον Linux Steam Client γίνονται εδώ.

[via]