|

Firefox 16: Αποσύρθηκε Προσωρινά


Μόλις μια ημέρα από την εμφάνιση του, ο Firefox 16 έχει "αφαιρεθεί προσωρινά" από την ιστοσελίδα εγκαταστάσεων της Mozilla, για την διευθέτηση ενός, προφανώς σοβαρού, προβλήματος ασφαλείας στην τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης.

"Το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα να καθορίσει δυνητικά ποιες ιστοσελίδες έχουν επισκεφθεί οι χρήστες και να έχουν πρόσβαση στις παραμέτρους URL ή σε διευθύνσεις URL. Προς το παρόν δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας βρίσκεται υπό εκμετάλλευση", δήλωσε ο Michael Coates, διευθυντής Διασφάλισης της Ασφαλείας στην Mozilla.

H Mozilla εργάζεται προς την αποκατάσταση του θέματος και αναμένεται να την διαθέσει στους χρήστες αύριο, είπε ο κ. Coates. Εν τω μεταξύ, προτείνεται στους χρήστες που έκαναν αναβάθμιση να γυρίσουν στην έκδοση 15.0.1 που δεν επηρεάζεται από αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Coates.

"Εναλλακτικά, οι χρήστες μπορούν να περιμένουν μέχρι να διατεθούν οι διορθώσεις και να εφαρμοστούν αυτόματα για την διευθέτηση του προβλήματος", έγραψε ο κ. Coates στο blog της Mozilla. Ενώ ο Seitman λέει ότι αυτό δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, καλή ιδέα.

Τελικά όμως αργά εχθές το μεσημέρι δόθηκε στην κυκλοφορία ο Firefox 16.0.1...  για να δείτε τι αλλαγές αυτός περιέχει δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το παρακάτω link.


[via]