|

Google Maps: Κατάδυση σε κοραλλιογενείς υφάλους

 Δελτίο Τύπου:

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσκαλούνται σήμερα, για πρώτη φορά στην ιστορία, να κάνουν μια virtual κατάδυση, απ’ όπου κι αν βρίσκονται, στο Great Barrier Reef της Αυστραλίας και να ζήσουν την απόλυτη πρωτόγνωρη εμπειρία της πρωτοποριακής επιστημονικής αποστολής της Catlin Seaview Survey στο βυθό. Φυσικά, αυτή η μοναδική υποβρύχια εμπειρία θα σημάνει και την αρχή της παγκόσμιας συνεργασίας της Catlin Seaview Survey και της Google.

Η Catlin Seaview Survey που έχει διενεργήσει μια σειρά από επιστημονικές αποστολές με σκοπό να εξερευνήσει τους κοραλλιογενείς υφάλους σε ολόκληρο τον κόσμο διαθέτει πλέον στο κοινό το εντυπωσιακό υλικό που έχει συλλέξει μέσω της λειτουργίας Street View του Google Maps αλλά και μέσα από το site: www.catlinseaviewsurvey.com.

Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την πρώτη tablet-operated υποβρύχια φωτογραφική μηχανή, την κάμερα SVII, η Catlin Seaview Survey ζωντανεύει στις οθόνες σας τους πιο εντυπωσιακούς βυθούς μέσω του Google Maps. Πενήντα χιλιάδες συνεχόμενες πανοραμικές λήψεις, υψηλής ανάλυσης, 360 μοιρών, θα ενωθούν για να δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους χρήστες του Google Maps να καταδυθούν και να χαράξουν τη δική τους virtual υποβρύχια πορεία.

Ο επικεφαλής του έργου, Καθηγητής Ove Hoegh-Guldberg από το Global Change Institute του Πανεπιστημίου του Queensland, επισήμανε ότι όλα τα επιστημονικά δεδομένα που συλλέγονται θα δημοσιοποιούνται στη βάση δεδομένων Global Reef Record.

Ένα ζωντανό πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο για όσους θέλουν να ακολουθήσουν την εκστρατεία – που θα συμπεριλαμβάνει Google Hangouts και βίντεο. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το plus.google.com/+catlinseaviewsurvey
Google Street View Gallery: maps.google.com/underwater


[via]