|

Steve Jobs by Walter Isaacson



Το μεγάλο αφεντικό της Apple θεωρούσε ότι το Android αντέγραφε τις λειτουργίες του iPhone και ήταν αποφασισμένος να κηρύξει «θερμοπυρηνικό πόλεμο» κατά της Google μέχρι την «τελευταία του πνοή», αποκαλύπτει η πρώτη επίσημη βιογραφία του.

Ο Steve Jobs, που πέθανε στις 5 Οκτωβρίου σε ηλικία 56 ετών, είπε στον συγγραφέα της βιογραφίας Ουόλτερ Άισαακσον ότι θεωρούσε το λειτουργικό σύστημα της Google «προϊόν κλοπής».

«Θα προσφέρω μέχρι και την τελευταία μου πνοή αν χρειαστεί και θα ξοδέψω μέχρι και την τελευταία δεκάρα από τα 40 δισ. δολάρια που έχει η Apple στην τράπεζα, προκειμένου να διορθώσω αυτή την αδικία».

«Είμαι διατεθειμένος να κηρύξω θερμοπυρηνικό πόλεμο» είπε σε μια από τις πολλές συνεντεύξεις που έδωσε στον Άισαακσον.

Πράγματι, η Apple κατέθεσε αγωγές κατά της Google κατηγορώντας την για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της, μάλιστα αναλυτές της αγοράς λένε ότι η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Apple και στη Samsung, η οποία εκτείνεται σε τρεις ηπείρους, είναι επί της ουσίας επίθεση στο Android, το πλέον διαδεδομένο λειτουργικό για smartphone της Google.

Η βιογραφία με τίτλο Steve Jobs, βρίσκεται ήδη στη λίστα των μπεστ-σέλερ αποκαλύπτοντας άλλα πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτόν, για περισσότερα δεν έχετε παρά να την κατεβάσετε από το iTunes στην τιμή των 15.99€

[via]