|

Αρχική Εγκατάσταση image σε DreamBox



Αυτός ο οδηγός έχει εφαρμοσθεί με επιτυχία σε Dreambox 500s με Gemini Image και CCCam αλλά λογικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα άλλα μοντέλα Dreambox .

Στους Dreambox 7020 - 7025 προτιμάμε την πιο γρήγορη μέθοδο αναβάθμισης μέσω δικτύου μιας και τα λογισμικά έχουν το τριπλάσιο μέγεθος απο του Dreambox 500 και η σειριακή θύρα είναι πολύ αργή. (μπορεί να πάρει και μισή ώρα να ανέβει το firmware, ενώ μέσω δικτύου 2 - 3 λεπτά) Παρόλα αυτά η μέθοδος σειριακά είναι πιο ασφαλής.

===============================================
AΡXIKH EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ GEMINI σε DreamBox 500s με CCcam
===============================================


Απαιτούμενος χρόνος: Περίπου 1 (μία) ώρα


Προϋποθέσεις :
Να έχουμε διαβάσει τουλάχιστον μια φορά τα επισημασμένα tips & tricks του εξαιρετικού forum Satfreaks για να γνωρίζουμε τα βασικά τα οποία θα μας χρειαστούν στην πορεία της εγκατάστασης
Να έχουμε υπομονή και επιμονή!
Να γνωρίζουμε την ΙΡ του Router μας (πχ 192.168.1.254)
Να γνωρίζουμε την ΙΡ του υπολογιστή μας (πχ. 192.168.1.2)
Να γνωρίζουμε το Sub Domain μας (πχ 255.255.255.0)
Να έχουμε ορίσει Χρήστη με όνομα: Dreambox και password: root
Να έχουμε μοιράσει φάκελο με το όνομα movie μέσα στον Υπολογιστή μας με Full δικαιώματα
Να έχουμε ανοίξει την πόρτα 4000 για Ngrab (για video recording στο pc) τόσο στον router μας όσο και στο Firewall μας.

Απαιτούμενος Εξοπλισμός:

DreamBox 500s
PC με ελεύθερη com port
Νull Modem Cable

Απαιτούμενα προγράμματα:
DreamUp1321
Erase.img
Gemini 4.x.x img
FlashFXP (FTP Client)

Προαιρετικά Προγράμματα:
DreamEdit

• Αποσυνδέουμε το Dreambox απο ολα τα καλώδια του και συνδεουμε το null modem cable ανοίγουμε το dreamup συνδεουμε την τροφοδοσια ρευματος και φλασάρουμε το erase.img μόλις τελειώσει το "φλασαρισμα" του περνάμε τo τελευταίο Gemini.img (πχ Gemini 4.20) (η διαδικασία κρατάει περίπου 10-15 λεπτά).

• Συνδέουμε όλα τα καλώδια και ανοίγουμε το Dreambox εκεί επιλέγουμε : Σήμα PAL -- >Μονο Lnb -- > Και επιλέγουμε τον δορυφόρο -ους που θέλουμε να κατεβάσουμε τα κανάλια μας (πχ Hotbird 13)

• Μόλις βρει τα κανάλια (κανα 5λεπτο μετά) πάμε και σετάρουμε (από τις ρυθμίσεις) το δίκτυο μας και κάνουμε mount τον φάκελο movie από τον δίσκο του pc μας με CIFS .

• Πάμε στο PC μας και μέσω FTP Client (πχ FlashFxp) πάμε και κάνουμε copy το config (CCcam.cfg) που μας εχει δώσει ο σερβιτόρος μας μεσα στο var/etc . Αν δεν το κάνουμε αυτό θα μας φάει το σκοτάδι..

• Πάμε πάλι στο Dreambox και επειλέγουμε Setup -- >blue panel -- >Addons-->Download (Gemini Server)-- >Cam και κατεβάζουμε από τον Server CCcAM 2.0.6 complete για να δουλέψουν τα TPS και AVON στο καπάκι πατάμε exit και :

• Μέσα από το -->Download (Gemini Server)-- πάμε στο Locale και κατεβαζουμε Ελληνική Γλώσσα και την εγκαθιστούμε πατάμε exit και

• Στην συνέχεια πάλι από -->Download (Gemini Server επιλέγουμε Skins-PAL και κατεβάζουμε το επιθυμητό skin (πχ BlackMatrix) μόλις τελειώσουμε από τα install via internet πάμε με exit στο

blue panel και πατάμε enable ccam πάμε τότε στα settings του Auto Camd Setup που εμφανίζεται πρώτο πρώτο και του ρυθμίζουμε με ποιο ccam θα ξεκινάει εκεί διαγραφουμε το common interface και του βάζουμε αυτό που κατεβάσαμε (πχ ccam2.06) και πατάμε ΟΚ.

• Μετά πάμε και "σεταρουμε" από τα Settings το EGP τσεκάροντας το και επιλέγοντας να εμφανίζονται οι πληροφορίες του καναλιού .

• Εάν θέλουμε να βλέπουμε picons (εικονίδιο επιλεγμένου καναλιού) πάμε στο General tab του blue panel και στο τελευταίο tab επιλέγουμε από το list menu--> picon .

• Ακριβως πιο πάνω μπορουμε να ρυθμίσουμε σε ποιο σημείο (αριστερά, δεξιά πάνω, κάτω) της τηλεορασης μας θέλουμε εμφανίζεται η μπαρα πληροφοριών πατώντας το + ή το – αντιστοιχα.

• Εκεί επίσης μπορούμε να καθορίσουμε το πλήθος πληροφοριών που θέλουμε να λαμβάνουμε (πχ αν θέλουμε να βλέπουμε τα κλαδιά ως πληροφορία στην μπάρα πληροφοριών).

• Φευγουμε απο εκει και πάμε στο Setup --> System Settings-->Time Settings και του "σετάρουμε" να παίρνει ώρα από το PC

• Eκεί επίσης μεσα στο Setup --> System Settings-->παμε language και επιλέγουμε την Ελληνική Γλώσσα ως default

• Τέλος πάμε στο Setup --> System Settings--> OSD Settings και ρυθμίζουμε φωτεινότητα και αντίθεση (Αlpha τελειώς κάτω και Brightness kai Contrast λιγο πιο κατω από την μεση)

• Πατάμε Change Skin (blue button) και επιλέγουμε το νέο skin που κατεβάσαμε από πριν (πχ Black_matrix by MX).

Επανεκκινούμε το dreambox μας και φτιάχνουμε τα επιθυμητά μπουκέτα προς απεικόνιση διαφορετικά αν τα έχουμε ήδη αποθηκευμένα με κάποιο από τα πολλά προγράμματα ταξινόμησης και διαχείρησης (πχ dreamedit) πάμε στο pc μας και φορτώνουμε στο dreambox τα ήδη έτοιμα μπουκέτα που έχουμε φτιάξει και έχουμε κρατήσει backup.

• Τέλος κάνουμε copy στις αντίστοιχες θέσεις μέσω ftp client τα οποια scripts έχουμε (πχ h@cks@t, satan@ey κλπ) και είμαστε έτοιμοι.


Τα παραπάνω ισχύουν σε γενικές γραμμές και στους άλλους δέκτες, και σε άλλες ομάδες ανάπτυξης λογισμικού (PLi, Νabilo, Nemesis κα) αλλά και για άλλα emulators που υπάρχουν. (mgcamd, scam κα)


Εnjoy
by MinOtaVrS